O klubu

          Ragbi klub Loznica osnovan je 2015. godine sa ciljem razvoja, promocije i prosirenja ragbi sporta u regionu zapadne Srbije. Klub je osnovan na Vidovdan i prvi je ragbi klub u istoriji grada Loznice. Osnovali su ga Branislav Jerotic, Nikola Radojcic i Dobrivoje Negic.

          Bane i Nikola poseduju visegodisnje iskustvo u ragbiju kao igraci i treneri, a svoju ragbi karijeru su zapoceli u univerzitetskom Ragbi 7 timu Univerziteta Singidunum a zatim su je nastavili u Ragbi klubu Zarkovo gde su godinama igrali u prvoj postavi seniorskog tima. Doco se od malena bavio sportom sto se odrazilo i na izbor studija, Fakultet za fizicko vaspitanje u Novom Sadu, a sportske gene vuce i iz porodice kao sin renomiranog fudbalskog trenera Zivana Negica.

Cilj naseg kluba je da prosirimo ljubav prema ragbi sportu i zauzmemo svoje mesto u istoriji loznickog i srpskog ragbija. Nakon napornih treninga po raznim vremenskim uslovima i mnogim poteskocama i preprekama na koje smo naisli, ostvarili smo svoj prvi istorijski uspeh osvajanjem B prvenstva Srbije u kategoriji seniora 2016. godine. Sada idemo dalje, radimo vredno i treniramo jako, spremni za nove izazove i nove trofeje koje ce biti sa ponosom postavljeni na police naseg malog i voljenog kluba.

Advertisements